Afrika Dina Dvornika u novom ruhu

Ne bojeći se miješanja glazbenih pravaca, stilova i naizgled nespojivih kategorija klapa Kampanel je s Nenom Belanom predstavila drugačije izdanje “Afrike” Dina Dvornika
“Kako smo prije otprilike 14 godina izdali uspješnicu Dina Dvornika ‘Zašto praviš slona od mene’ prirodno se nametnulo da opet zaronimo u glazbenu prošlost i nanovo povežemo Dinovu genijalnost i naše višeglasno pjevanje te obradimo legendarnu pjesmu Afrika”, rekao je Ante Antić opisujuću u ime klape Kampanel njihovu novu glazbenu avanturu.

Put ih je tako odveo u glazbena bespuća funk Afrike, a sa sobom su poveli još jedno veliko ime hrvatske glazbene scene. “Gost na pjesmi je Neno Belan, hrvatski kantautor, pjevač i skladatelj, koji kao pripadnik kultne ‘Splitske dice’, pojma kojim se opisuje uspješno razdoblje splitske glazbene scene čiji predvodnici su bili baš Dino i Neno, bio savršen i više nego logičan odabir. Na sam poziv Neno se bez previše razmišljanja odazvao i na tome smo mu posebno zahvalni”, dodao je Ante.
“Neobično sam sretan što sam dobio priliku sudjelovati na obradi jedne od najistaknutijih pjesama Dine Dvornika kojeg nažalost više nema među nama, a koji mi je bio dobar prijatelj. Na ovaj način održavamo uspomenu na njega”, poručio je Neno i dodao, “Posebno mi je drago što je poziv na ovu suradnju došao upravo od klape Kampanel. Oni su mi prijatelji i puno smo puta surađivali.”
Iako sniman daleko od Afrike, spot je zaigranošću uspio u kadrove satkati osjećaj pjesme. “Snimanje spota donijelo je posebno veselje i jedno maratonsko boravljenje u studiju Hangar. Posebnu zahvalu na gostovanju Anti Prginu Surki, kao i kostimografkinji Loreni, te šminkericama gđi. Zdenki i Lauri”, poručio je Ante koji, baš kao i Neno i ostatak klape nisu mogli dočekati publici pokazati na čemu su radili.

“Odlična klapa, odličan aranžman pjesme i na koncu odličan spot koji je sažeo sve ono što pjesma poručuje”, poručio je Neno za kraj. Bez sumnje, njihov će novi uradak sve namamiti na ples ovom “pravom ritam ludnicom”.

Previous articleAlka Vuica i Alterella u spotu i pjesmi “Presidente”
Next articleOpća Opasnost predstavlja novi singl “Tebe više ne volim”

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here