Grupa Vigor proslavila titulu najzaposlenijeg izvođača ljeta novim hitom “Okus ljubavi”

U najboljim danima prije pandemije, omiljeni osječki glazbeni sastav Vigor palio je i žario Hrvatskom. Godišnje su brojili i više od 120 nastupa pred euforičnom publikom. A onda je sve stalo; kako na svjetskoj sceni, tako i na hrvatskoj estradi. U trenutku kad se najavilo popuštanje epidemioloških mjera koje omogućuju organiziranje koncerta, grupa Vigor u samo dva tjedna dobila je čak 18 rezervacija za koncerte, a dugo toplo ljeto završit će s čak više od 40 sjajnih nastupa, što ih stavlja na tron najzaposlenijeg domaćeg izvođača. Ovolika potražnja za grupom Vigor nakon godinu i pol bez koncerata uživo samo potvrđuje kako organizatori prepoznaju tko im je na sceni sigurna garancija kvalitete i dobre zabave za publiku željnu pravog večernjeg provoda.
– Na svakom koncertu, gdje god sviramo, uvijek se trudimo dati maksimum. Bilo da se radi o velikoj dvorani, gradskom trgu ili nekom šatoru – mi sviramo, skačemo, ludujemo, ali i uvijek tražimo od publike povratnu informaciju što oni žele. Nema smisla nekome nametati svoju volju i glazbeni stil ako ljude to ne zanima. Možda je to i razlog zašto toliko radimo i nanovo se veselimo svakom gradu gdje smo uvijek dobrodošli, kaže Sebastijan Novoselec iz Vigora.
Ova šestorica zabavnih Osječana – pjevač Mario Roth, šef benda i gitarist Sebastijan Novoselec, bubnjar Goran Đurković, klavijaturist Robert Jaman, bas-gitarist Žarko Marinović i Stjepan Rudinski, koji u bendu svira pet instrumenata, znali su da trebaju pronaći način kako od srca zahvaliti publici na tolikoj ljubavi i lojalnosti. Publika ih je mjesecima na mrežama tražila još jedan, novi ljetni hit, a dečki su se brzo odazvali. Upravo su objavili “Okus ljubavi”, pravi ljetni ‘vigorovski’ hit s atraktivnim videospotom.
– Pjesmu nam je napisao dragi prijatelj Dominik Šušković, pjevač benda O.S.D.S. Beskrajno je talentiran autor, napisao nam je nekoliko pjesama, a prva u koju smo se zaljubili bila je ova, “Okus ljubavi”. U vrijeme dok je svijet obojan tako lošim bojama, mi pjevamo o pozitivi, o ljubavi. Ljubav je pokretač svega, oduvijek je bila i uvijek će biti.  Kao što cvijet ne može bez sunca i vode, tako čovjek ne može bez ljubavi. Ljubav je ono što te ispunjava, daje ti krila da osvajaš nove svjetove s ljudima koje voliš, kaže pjevač grupe Mario Roth.  
– Neko smo vrijeme isprobavali druge stilove, testirali smo sebe i publiku, a ovom se pjesmom vraćamo našem najdražem – mediteranskom zvuku, ističe Robert Jaman iz benda.
Romantična pjesma zaslužila je i savršenu kulisu za sretnu ljubavnu priču. Upravo zato pao je izbor na Dubrovnik, čija se kulisa grada savršeno uklopila u temu pjesme. Iako su se momci prvi put u karijeri za snimanje videospota odijevali sami i u tome briljirali, na setu nije bilo baš sve idealno.
– Upravo tog dana, kad smo snimali, izmjerena je najviša temperatura u Dubrovniku u zadnjih dvadeset godina. Uvjeti su bili teški, bez imalo vjetra, a mi svečano odjeveni. Topili smo se na suncu, doslovno, svako malo zaustavljali snimanje i sušili košulje, brisali mokra lica… Zaista je bilo nesnosno vruće. Kad smo vidjeli rezultat, kad je spot bio gotov, zaboravili smo na okolnosti. Za dobar rezultat treba se dobro oznojiti, što smo ovaj put doista i učinili – smije se bubnjar Goran Đurković.
Ovo je četvrti singl koji Vigor izbacuje u zadnjih godinu dana. Prošlo ljeto izdali su hit “Naša noć”, u prosincu su objavili i uspješnu prigodnu pjesmu “Badnja večer”, a proljetos je Hrvatska plesala uz latino ritmove Vigorove “Cake”. Dečki vjeruju da je “Okus ljubavi” posljednji singl uoči toliko očekivanog novog albuma.
– Siguran sam da će publika pustiti “Okus ljubavi” u srce, dušu i pod kožu. I da ćemo je zajedno pjevati na koncertima i ove jeseni, pozitivan je i zahvalan Mario Roth, koji s ostalim članovima benda najviše uživa u koncertima u kojima Vigor djeluje kao atomska eksplozija njihove zajedničke pozitivne energije kojom već godinama zabavljaju i staro i mlado, gdje god se pojave.
https://www.youtube.com/watch?v=hamGbHeWndA
Previous articleLuka Basi & Ivana Kovač “Danas” su novi glazbeni par

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here